Fietspad in Sint-Niklaas krijgt strook met fluoverf, bij gebrek aan verlichting

Sint-Niklaas gaat fluorescerende verf gebruiken op een fietspad in deelgemeente Sinaai. Er is geen verlichting mogelijk op het pad, maar bewoners vroegen om een alternatief.

Het gemeentebestuur van Sint-Niklaas zet sterk in op zijn fietsbeleid. Vorige week kondigde het al een aantal veranderingen aan die het verkeer in de stad veiliger moet maken voor fietsers: aan verschillende kruispunten worden de fietsstroken vergroot en er komen meer straten waarin fietsers voorrang hebben op auto's. 

Nu gaat de stad ook de zichtbaarheid van de fietspaden aanpakken. In Sinaai ligt een fietspad waar geen straatverlichting mogelijk is, omdat het door een natuurgebied loopt. Een strook fluorescerende verf zou het toch wat veiliger moeten maken.

Niet hetzelfde als echte straatverlichting, maar wel een goed alternatief

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas haalde de mosterd bij Lokeren. Daar werd vorig jaar al zo'n strook aangebracht op een wandel- en fietspad vanuit het centrum naar Eksaarde. En dat lijkt goed te werken, zegt schepen van mobiliteit Sabine Van Rysselberghe (Open VLD): "De fluorescerende strook is uiteraard niet evenwaardig aan echte straatverlichting. Maar het is wel een goed alternatief, het geeft de fietsers toch een bepaalde richting aan."

Meest gelezen