AP2011

Geen horeca, geen glazen flessen: Coca-Cola Wilrijk produceert bijna alleen nog in plastic

Bij Coca-Cola in Wilrijk bottelen ze bijna geen kleine glazen flesjes meer. Dat komt omdat de grootste afnemers van die flesjes cafés en restaurants zijn en die zijn al 10 weken dicht. Daarom ligt één van de vijf productielijnen zo goed als stil, vertelde woordvoerder Eva Lefevre op Radio 2 Antwerpen. 

Coca-Cola bottelt in zijn fabriek in Wilrijk grote plastic flessen en kleine glazen flesjes. Maar die glazen flesjes raken ze nu niet kwijt, omdat alle horecazaken nog altijd dicht zijn.

Mensen die thuis cola drinken, kopen vooral grote verpakkingen, zei woordvoerder Eva Lefevre in Start je dag: "De grote petfles wordt vandaag veel meer verkocht in de supermarkten om met z'n allen thuis leeg te drinken. Dat is makkelijker. Dus ook wij kijken heel erg uit naar de heropening van de horeca."

Omdat er bijna geen glazen flesjes meer nodig zijn, is 15 procent van het personeel in Wilrijk technisch werkloos, zo'n 70 werknemers van de 470. "We hebben vijf productielijnen. Vier daarvan dienen voor plastic flessen. Die draaien normaal en soms wordt er zelfs meer geproduceerd. Maar de lijn voor de glazen flesjes draait vandaag bijna niet meer." 

Misschien nemen mensen weer tijd om samen te ontbijten, want de sappen doen het wel weer wat beter.

Eva Lefevre - woordvoerder Coca-Cola

Normaal worden in deze periode ook volop kleine plastic flesjes geproduceerd voor festivals en evenementen, maar dat valt niet helemaal weg: "Die worden ook nog verkocht in supermarkten en kleinere winkels. Maar het is wel duidelijk, dat de grote flessen veel meer worden verkocht nu." 

En er is Coca-Cola nog iets opgevallen: "Misschien nemen mensen weer meer tijd om samen thuis te ontbijten, terwijl ze dat normaal onderweg of op het werk doen. Want de sappen doen het weer wat beter in de supermarkt."

Elk jaar wordt in Wilrijk 390 miljoen liter frisdrank geproduceerd, bijna allemaal voor de Belgische markt. 

 

Meest gelezen