foto: radio 2

Gezellige drukte in speeltuin Rivierenhof in Deurne: "Ik heb mijn vriendjes gemist"

Vandaag mogen de speeltuinen, sinds de start van de coronamaatregelen, weer open. Kinderen onder de 12 jaar zijn er welkom, ouders moeten wel de nodige afstand bewaren en er mogen maximaal 20 kinderen spelen. 

In de speeltuin van het Rivierenhof in Deurne was het deze voormiddag al gezellig druk. "Ik heb het heel erg gemist", zegt de 10-jarige Adnan. "Ik voelde mij thuis opgesloten en voel me nu weer vrij. Ik zat heel veel binnen met mijn zusjes en hier heb ik veel meer ruimte. Ik ben hier met mijn mémé zo kan mama thuis rustig doorwerken en papa slaapt want die werkt met de nacht. 't Is echt een opluchting om weer buiten te zijn na die lockdown."

Blije kindjes maken blije mama's en papa's

Ook de mama's en papa's zijn blij. "Het is zalig, we hebben er lang op gewacht. Mijn vrouw en ik werken allebei van thuis", zegt de papa van de 2-jarige Lois. "We krijgen wel tools om onze dochter bezig te houden maar het is op den duur moeilijk om nog wat afwisseling te brengen. De laatste weken kwamen we altijd wandelen in het park en we liepen dagelijks voorbij de speeltuin terwijl die niet open was. 't Is heerlijk dat we er nu wél in mogen".

"Niet alleen voor ons, grootouders is het fijn, dat we met de kleinkinderen weer naar het park kunnen. Ze vinden het vooral fijn dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes hier kunnen terugzien", zegt de opa van Dries.

Een mama klautert mee het klimkasteel op want haar zoontje kan dat nog niet alleen: "t Is niet makkelijk met een peuter thuis dus ik ben wel blij dat we nu naar de speeltuin kunnen want we zijn altijd op zoek naar activiteiten om hem bezig te houden. Alleen jammer dat hij nog niet alleen op het klimkasteel kan", zegt de mama al glimlachend.

Meest gelezen