In Halle kan je binnenkort kinderfietsen ontlenen in de fietsbieb

De stad Halle begint met een fietsbibliotheek. Daar kunnen mensen kinderfietsen ontlenen voor een langere periode. Op die manier moeten gezinnen geen fietsen aankopen. En dat is vooral interessant voor de kwetsbare gezinnen in Halle. 

"Kinderen groeien zo snel en we willen voorkomen dat ouders heel vaak nieuwe fietsen moeten kopen", zegt schepen van jeugd Dieuwertje Poté. "Bovendien zien we dat kwetsbare groepen vaak geen middelen hebben om een kinderfiets te kopen zodat die kinderen niet leren fietsen. Je moet je gewoon aanmelden bij de fietsbieb en dan kan je voor weinig geld een fiets voor een bepaalde tijd mee naar huis nemen."

Kinderfietsen herstellen

In de fietsbibliotheek kan je ook kinderfietsen laten herstellen. De fietsbieb is niet toevallig ondergebracht in het buurthuis van de wijk Windmoleken, vertelt schepen Poté. "Daar woont een kwetsbare groep en wij willen hen de kans geven om te fietsen. Het zou ook mooi zijn als we jongeren uit de buurt bij het herstellingsproject kunnen betrekken." 

De stad Halle zoekt nu een partner om de fietsbieb uit te baten. Het is de bedoeling om op 1 september met de fietsbibliotheek te starten.

Meest gelezen