Marktkramers in Leuven krijgen een beurtrol: "Zo krijgt iedereen de kans om op de markt te staan"

Er komt een beurtrol voor de marktkramers in Leuven. Elke marktkramer zal om de twee weken op de markt mogen staan. Op die manier wil Leuven aan elke marktkramer de kans geven om aan de markt deel te nemen. Want door de coronacrisis is het aantal kramen beperkt tot 50. 

Op de Leuvense vrijdagmarkt van vorige week stonden alleen voedingskramen, omdat er door de coronacrisis maximum 50 kramen mogen staan. Maar dat was niet naar de zin van de andere marktkramers. "En dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing waarbij we iedereen kunnen tegemoetkomen", zegt schepen van handel Johan Geleyns. 

Beurtrolsysteem

Eerst was er het idee om twee markten te organiseren op verschillende locaties met telkens 50 marktkramers, maar de stad vond geen geschikte tweede locatie. "Ofwel was het plein te klein ofwel was er te weinig stroomvoorziening", zegt schepen Geleyns. "En dus hebben we gekozen voor een beurtrolsysteem. De ene week zal één deel van de marktramers mogen komen, de andere week is het de beurt aan de andere marktkramers." Het beurtrolsysteem geldt zowel voor de vrijdagmarkt in Leuven als de zondagmarkt in Heverlee. 

Meest gelezen