Olense fietsenproducent tijdens coronacrisis: "Zo druk is het nog nooit geweest"

Bij fietsenproducent Norta in Olen is het momenteel gigantisch druk. Dat komt niet alleen door de coronacrisis, maar ook door het mooie weer. "Ik zit al 35 jaar in de branche, maar dit ik heb ik nog nooit meegemaakt", zegt bestuurslid Eddy Van Hemelen.

Bij Norta kunnen ze de grote vraag naar nieuwe fietsen nauwelijks bijhouden. In plaats van 2 weken kan het nu soms tot 2 maanden duren vooraleer een nieuwe fiets geleverd kan worden. Dat komt door de coronacrisis en door het mooie weer.

"Normaal gezien start de verkoop van nieuwe fietsen in maart. Maar toen moesten de winkels twee maanden dicht. Die tijd moeten we dus inhalen", zegt Eddy Van Hemelen van Norta."We hebben ook prachtig lenteweer gehad en de fiets werd ook gepromoot om buiten in beweging te blijven. Het is dus heel erg druk bij ons."

Elektrische fiets nog populairder

Norta is gespecialiseerd in elektrische fietsen. Die deden het voor de coronacrisis ook al goed, maar nu zijn ze nog meer gegeerd: "Het is een alternatief voor een vliegvakantie. Een vakantie in het binnenland betekent vaak wandelen en fietsen. Ook voor woonwerkverkeer wordt er meer gekozen voor een fiets of een e-bike in plaats van het openbaar vervoer, zeker nu in coronatijden."

Omdat de levertijden langer worden, gaan ook winkels meer bestellen en is het moeilijk om bij te blijven met de productie. De 30 vaste werknemers krijgen daarom nu versterking van tijdelijke krachten tot september. 

Meest gelezen