Oostendenaar laat zich vrijwillig besmetten met het coronavirus: "Eigenlijk ben ik een proefkonijn"

De Oostendse advocaat Arent Lievens zal zich vrijwillig laten inspuiten met het coronavirus in de hoop immuun te worden. "Ik doe het voor één simpele reden", zegt hij. "In mijn familie zitten er een paar mensen die een besmetting niet zouden overleven. Ik moet voor hen zorgen en wil dat op een extreem veilige manier kunnen doen."

"De Amerikaanse organisatie waarbij ik me kandidaat heb gesteld, is eigenlijk op zoek naar vrijwilligers die het zien zitten om het coronavirus toegediend te krijgen", zegt Arent Lievens. "Wanneer het vaccin officieel getest mag worden op mensen, staan wij, de vrijwilligers, klaar. Eigenlijk zijn we noodzakelijke proefkonijnen. Ik ben gezond en heb er alle vertrouwen in dat alles op een veilige en verantwoorde manier zal gebeuren.Waarschijnlijk zullen alle Vlamingen ooit wel geconfronteerd worden met het coronavirus. Ik word dan liever op een gecontroleerde manier ziek." 

Familie wist van niets

"Ik heb het eerst niet durven te zeggen aan mijn familie", zegt hij. "Mijn vriendin was boos, maar na een paar dagen discussiëren heeft ze zich erbij neergelegd. We hebben gewoon dringend een vaccin nodig en dit is mijn manier om een steentje bij te dragen aan het onderzoek."

Meest gelezen