provincie West-Vlaanderen

Speelpleinen in West-Vlaamse provinciale domeinen gaan donderdag weer open

De speelpleinen verbonden aan de West-Vlaamse provinciale domeinen mogen donderdagochtend weer open. Kinderen mochten er sinds het begin van de coronacrisis niet meer spelen, maar daar komt nu verandering in. Er zijn 4 zulke speelpleinen in West-Vlaanderen.

Het gaat om de speelpleinen in Tillegembos in Brugge, De Gavers in Harelbeke, de Palingbeek in Zillebeke bij Ieper en Bergelen in Wevelgem. De provincie organiseert toezicht op die domeinen en zal de speelpleinen opdelen in kleinere stukken. "Zo kunnen er maximaal 20 kinderen samenspelen", zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

"In de Gavers hebben we bijvoorbeeld een hangbrug afgesloten. Hier en daar gaan we misschien ook een dranghek moeten plaatsen om een zone in 2 te splitsen. Het ziet er niet altijd mooi uit, maar het is wel efficiënt. In de weekends en in de drukke perioden zullen we ook zorgen voor wat stewards. We denken eraan om onze eigen stewards in de toekomst te vervangen door vrijwilligers. We zouden dus een vrijwilligerswerking willen opzetten, eventueel in samenwerking met de steden en gemeenten."

Alle federale maatregelen blijven gelden

"Alle maatregelen van de nationale veiligheidsraad blijven gelden", waarschuwt Vanlerberghe nog. "Bij grote drukte mag er niet langer dan 30 minuten gespeeld worden. Het mengen van "bubbels" is verboden en cafetaria's blijven dicht. Je moet ook regelmatig je handen wassen of ontsmetten."

Meest gelezen