Foto: Radio 2

Rammelende riooldeksels in Grimbergen worden aangepakt zodat buurtbewoners weer kunnen slapen

Goed nieuws voor de bewoners van de Brusselsesteenweg in Grimbergen die niet kunnen slapen door kletterende riooldeksels. Het Agentschap wegen en Verkeer gaat de deksels controleren en indien nodig herstellen. 

Bewoners van de Brusselsesteenweg in Grimbergen lagen de voorbije maanden wakker door kletterende riooldeksels in de straat. "Telkens een auto over de riooldeksels rijdt, maken ze een rammelend geluid", vertelde buurtbewoner Barbara Linsen nog in  Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel enkele weken geleden. "Ze maken zoveel lawaai dat het bijna onmogelijk is om tv te kijken, laat staan om te slapen." 

Oplossing

Door het aanhoudende geluid schreven de buurtbewoners het Agentschap Wegen en Verkeer aan voor een oplossing. Nu heeft het Agentschap laten weten een oplossing te zoeken voor het probleem. "Onze diensten zullen samen met de aannemer ter plaatse gaan om alle riooldeksels te controleren", zegt Anton Decoster van het Agentschap Wegen en Verkeer. "We hebben al de deksels al met een rubberen band vastgezet, maar we gaan proberen om het probleem nu definitief op te lossen. We begrijpen dat het geluid van loszittende deksels heel hinderlijk kan zijn voor de omwonenden." 

Meest gelezen