Brandweer Brussel

Tweede brand vandaag in Zoniënwoud: "Minste vonkje zorgt voor vuur" 

In het Zoniënwoud is omstreeks 16 uur een tweede brand uitgebroken. Vanmiddag moest de brandweer ter plaatse komen, en nu dus weer. "Door het extreem droge weer, kan het minste vonkje voor vuur zorgen", zegt Walter Derieuw van De Brusselse brandweer. 

Om 16.20 uur kreeg de Brusselse brandweer een oproep binnen voor een brand in het Zoniënwoud. De tweede al van de dag. "Deze keer situeert de brand zich in een ander gedeelte dan vanmiddag", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Er is schade over een oppervlakte van 500 m2. De oorzaak is nog niet bekend, maar waarschijnlijk een onvoorzichtigheid van een wandelaar of een groepje jongeren dat daar rondhangt."

 Vanmiddag hadden we een brandslang van 400 meter nodig

Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

Bij de eerste brand vanmiddag werd zo'n 1000 m2 vernield. Een barbecue werd toen niet goed gedoofd en vatte vuur. In beide gevallen was het voor de brandweer lang en moeilijk blussen. "Er staan geen brandkranen in het Zoniënwoud, daarom moeten we lange brandleidingen trekken. Vanmiddag hadden we een brandslang van 400 meter nodig. We moeten ook op en neer rijden met onze tankwagens, naar een waterpunt om die te vullen en erna weer te blussen. Dat is het probleem." 

De brand is intussen onder controle, al vraagt de woordvoerder om bij dit droge weer extra uit te kijken. "De grond is van turf, bij het minste vonkje schiet die in brand." 

Meest gelezen