Foto: Politie Antwerpen

Vrachtwagen schuurt tegen plafond Waaslandtunnel en zorgt voor dikke stofwolk, chauffeur "heeft niks gemerkt"

Gisteren heeft een chauffeur van een vrachtwagen voor een enorme stofwolk gezorgd in de Waaslandtunnel in Antwerpen.  De vrachtwagen schuurde tegen het plafond van de tunnel. Toen de politie de chauffeur tegenhield beweerde de man echter "niets gemerkt te hebben".

De vrachtwagen was geladen met oude voertuigen voor Afrika. De chauffeur beweerde niets gemerkt te hebben en ook de zaakvoerder, die achter de vrachtwagen reed had niets gezien. Ook niet de dichte stofwolk die de tunnel al snel vulde. 

Ook de controle van de vrachtwagen en lading leverde niet veel goeds op. Zo waren er geen verzekeringen, keuringen, attesten en vergunningen aanwezig. De vrachtwagen werd getakeld en in beslag genomen, omdat de firma de onmiddellijke inning van 10.074 euro niet direct kon betalen. 

De kosten aan tunnel kunnen pas bij een volgend onderhoud berekend worden. Een eerste controle toonde zware schade aan de brandwerende coating, maar geen gevaar voor andere weggebruikers.

Meest gelezen