Copyright Maskot .

Wie een stacaravan heeft mag daarheen, maar rondtrekken met een caravan of camper mag nog niet

Mogen we op reis gaan met de camper of de caravan? Die vraag stelden luisteraars Lieven en Tine bij "De inspecteur" op Radio 2. Want in de nieuwsberichten gaat het altijd over op reis gaan met het vliegtuig en verblijven op hotel. "De Inspecteur" steekt zijn licht op bij het Crisiscentrum.

Lieven en Tine noemen zichzelf "West-Vlaamse die-hard-camperaars" en ze zijn het beu dat de berichtgeving altijd over vliegtuigreizen gaat. "Nochtans is reizen met de camper volgens de virologen de veiligste manier. Want je kan in je eigen kot of bubbel blijven", zeggen ze. 

Ook Freddy Deroost uit Lubbeek vindt dat. "Eigenlijk zijn wij ook een soort van tweedeverblijvers, maar ons tweede verblijf moet nu mooi voor onze deur blijven staan. Wij betalen hier ook belasting op, maar wij hebben blijkbaar minder aanzien dan de echte tweedeverblijvers."

Eigenlijk zijn wij ook een soort van tweedeverblijvers, maar ons tweede verblijf moet voor de deur blijven staan
Freddy Deroost uit Lubbeek

Rondtrekken mag (nog) niet

De Inspecteur heeft de vraag van Lieven, Tine en Freddy voorgelegd aan het Crisiscentrum. Helaas... Wie een camper of een caravan heeft om mee rond te trekken, mag daar nog niet mee gaan rondreizen. Enkel wie een stacaravan als tweede verblijf heeft op een vaste plek, kan daar naartoe. En dat geldt ook voor mensen met een boot waarop ze kunnen logeren. Die mogen wel al gaan varen, want dat is watersport, maar overnachten is momenteel niet toegestaan.

Op 3 juni is de regering van plan nieuwe versoepelingen bekend te maken, mogelijk komt er dan groen licht voor het rondreizen met camper of caravan.

Meest gelezen