Zwembad Zaventem blijft sowieso dicht tot na de zomer

Het gemeentelijke zwembad De Motte in Zaventem blijft gesloten tot half september. Het gebouw wordt gerenoveerd. Normaal gezien zouden de renovatiewerken gespreid worden over dit en volgend jaar. Maar nu het zwembad toch dicht is door de coronacrisis, is beslist om alle werken dit jaar te doen. 

In het gemeentelijk zwembad van Zaventem wordt onder andere het dak vernieuwd en de zwemkuip gevoegd. "Werken die gepland waren voor volgend jaar, gaan we nu vervroegd laten uitvoeren", zegt schepen van Sport Piet Ockerman. De gemeente zit ook niet te wachten op een heropening zolang de coronamaatregelen gelden. "Als de zwembaden opnieuw open mogen, zal dat gebeuren onder strikte voorwaarden. Je mag dan maar met 30 mensen tegelijk zwemmen. Er moeten aparte in- en uitgangen zijn, en alles moet telkens ontsmet worden. En voor een zwembad met een capaciteit van 200 mensen, zou een heropening niet rendabel zijn." 

De capaciteit in alle zwembaden zal heel laag zijn, dus dat gaat moeilijk worden 

"Ik vind het jammer dat mensen deze zomer niet kunnen zwemmen", zegt schepen Ockerman. "Maar we moeten iedereen de nodige veiligheid kunnen bieden. We bekijken of mensen eventueel in de buurt kunnen gaan zwemmen, zoals Vilvoorde of Sint-Lambrechts-Woluwe. Maar de capaciteit gaat in alle zwembaden zeer laag zijn, dus dat gaat moeilijk worden."

Meest gelezen