archieffoto asielcentrum Houthalen-Helchteren
Radio 2

7 bewoners van asielcentrum Houthalen-Helchteren testen positief op COVID-19

In het asielcentrum van Houthalen-Helchteren is er een beperkte uitbraak van het coronavirus. Op het einde van de eerste coronagolf zijn daar 7 mensen positief getest, van 5 andere mensen worden nog de testresultaten verwacht. 

Eén bewoner is opgenomen in het ziekenhuis. De andere 6 positief geteste mensen worden streng opgevolgd door de artsen in het asielcentrum. Burgemeester Alain Yzermans (SP.A): “Er zijn een aantal aanpassingen gebeurd in de infrastructuur, zoals een apart, geïsoleerd noodblok waar de besmette personen nu in quarantaine verblijven. Ze mogen het centrum ook niet verlaten. Ook alle mensen die met hen in contact stonden, zoals de kamergenoten en de familie, zijn in quarantaine geplaatst.”

In het centrum gelden al van bij het begin strenge maatregelen rond hygiëne en afstand houden. De verdere situatie wordt nu nauw opgevolgd.

Meest gelezen