Radio 2

Straat wordt omgetoverd tot speelplaats voor Aalterse basisschool 

De Maria-Middelareslaan in Aalter wordt een extra speelplaats voor de basisschool van het Emmaüsinstituut. Vanaf volgende week is de straat afgesloten voor alle verkeer tijdens de schooluren.

Voor de heropstart van de scholen moesten heel wat maatregelen getroffen worden, vertelt Aalters schepen Kristof De Blaere (CD&V). "Maatregelen rond extra ruimte, extra lokalen, extra opvang, ... We hebben veel werk gehad om alle scholen te helpen." Maar het Emmaüsinstituut had wel een apart verzoek: zij wilden graag een straat gebruiken als extra speelplaats. En dat heeft de gemeente goedgekeurd. "De Maria-Middelareslaan wordt van 9 tot 15 uur afgesloten, zodat de kinderen er kunnen spelen."

Het is een weloverwogen beslissing volgens De Blaere: "Je kan natuurlijk niet zomaar elke straat afsluiten. We hebben eerst gekeken of het niet te veel hinder zou veroorzaken voor de buurtbewoners, maar bij de Maria-Middelareslaan valt dat goed mee. Dat is helemaal geen drukke straat. Bovendien is het Emmaüsinstituut een hele grote school, dus ze hadden echt nood aan extra ruimte. Het was de perfecte match!"

Eigenlijk geen afstand meer nodig

Gisteren besliste dat de regering dat kinderen van dezelfde klas een bubbel vormen en geen afstand meer moeten houden van elkaar. "Maar dat verandert niets aan de situatie in de Maria-Middelareslaan", voegt de schepen toe. "We kunnen maar beter zo voorzichtig mogelijk zijn. Beter te veel preventiemaatregelen dan te weinig! Misschien dat we op termijn wel kijken om enkel nog een bepaald deel van de straat af te sluiten."

Meest gelezen