Facebook VJ Baardegem

Basisschool uit Aalst regelde extra locaties voor niets: "Toch geen les in voetbalkantine, parochiezaal en restaurant"

Basisschool De Margriet uit Baardegem, bij Aalst, moet de geplande heropstart omgooien na de verwarrende communicatie rond nieuwe regels.  De school had al 4 extra leslocaties geregeld, die zijn nu niet langer nodig. 

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kondigde vorige week aan dat het lager- en kleuteronderwijs vanaf  2 juni volledig zou kunnen heropstarten mits bepaalde veiligheidsregels. Zo zou elke leerling minstens 4 vierkante meter ruimte moeten hebben. Heel wat scholen schoten in actie en gingen op zoek naar manieren om dat mogelijk te maken. Zo regelde basisschool De Margriet uit Baardegem enkele externe locaties om lessen te laten doorgaan. Gisterenavond communiceerde Ben Weyts dat de regel van 4 vierkante meter per kind niet meer nodig is. “Hij speelt toch een beetje met onze voeten”, zegt directriceJoske Schockaert bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Moeite voor niets

“De Margriet is geen grote school”, vertelt Schockaert. “2 weken hebben we er dan ook voor moeten kiezen om het 2e leerjaar niet opnieuw toe te laten, terwijl dat officieel wel mocht. Onze gang is te smal en we beschikken niet over voldoende ruime lokalen.” Toen De Margriet hoorde over het voorstel van Ben Weyts schoten leerkrachten en directie meteen in actie om externe locaties te regelen. “Ik heb een mail gestuurd naar een aantal verenigingen en zaken in Baardegem. We kregen heel wat reacties. "

Grote solidariteit

"We hadden voor elk leerjaar voldoende ruimte gevonden.  Onder meer de voetbalkantine, de parochiezaal en een restaurant zouden tijdelijk leerlingen opvangen. Gelukkig hadden we de klaslokalen nog niet ingericht. Ik was van plan om houten platen te kopen als krijtbord, maar besloot daar nog even mee te wachten. En, maar goed ook... We blijven wel positief. Het hele team heeft er enorm veel zin in om opnieuw voor de klas te staan."

Meest gelezen