Videospeler inladen...

Brandweer redt reetje uit kanaal

Vanochtend is een reetje in het kanaal gesukkeld op de grens tussen Humbeek en Zemst. De brandweer kon gelukkig tijdig het diertje redden nadat het al heel wat krachten verspeeld had om terug op het droge te geraken.

Het was een voorbijganger aan de andere kant van het kanaal die gezien had dat het reetje in moeilijkheden verkeerde. Hij verwittigde meteen de brandweer.  Toen die aankwam stond het dier nog met de pootjes half in het water, maar het was te uitgeput om op eigen houtje op de oever te klimmen.

Benny Sophie van de brandweerpost Vilvoorde doet het verhaal: "Met een ijsreddingspak is één van onze mannen het water ingegaan en hebben we het reetje terug op de oever kunnen zetten. Het was wat onderkoeld en zakte eerst door z'n pootjes, maar uiteindelijk is het toch gewoon de struiken in gelopen."

(lees verder onder de foto)

De helden die het reetje uit het kanaal haalden

Het gebeurt wel meer dat er op die plek dieren in het kanaal sukkelen.  Aan de overkant staan er wildtrappen waardoor ze zichzelf kunnen redden, maar aan de kant waar het dier in het water sukkelde nog niet. "We moeten hier geregeld reeën komen redden. Er zit een vrij grote populatie in het Bos van Aa. Vooral jonge dieren zijn het kanaal niet gewoon. Als ze dan het water  ingaan geraken ze wel eens in de problemen. En dan komen wij ze graag redden", besluit Benny. 

Meest gelezen