Code oranje in Oost-Vlaanderen: "Meeste kans op natuurbrand in het noorden"

Vanaf vandaag geldt code oranje en in Oost-Vlaanderen is het grootste brandgevaar in de natuurgebieden in het noorden van de provincie. Dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. Wandelaars moeten extra voorzichtig zijn en mogen niet roken.

Geen open vuur maken, geen vuurwerk afsteken en geen sigaretten meer roken. "Nu code oranje geldt, kan je zeggen dat elke vorm van vuur in de natuur volkomen onverantwoord en heel gevaarlijk is", zegt Xavier Coppens van Natuur en Bos. De meest kwetsbare gebieden van Oost-Vlaanderen liggen in het noorden, van Moerbeke-Waas tot Stekene.

Overal droge gebieden

"Maar je moet overal voorzichtig zijn, natuurlijk", gaat Coppens verder. "Want centraler gelegen heb je ook de Cuesta van het Waasland, Maldegemveld, Drongengoed, noem maar op. Ook tussen de Schelde en de Leie zijn een paar drogere gebieden. Maar ook in het zuiden zijn een paar gebieden kurkdroog op dit moment. Het Muziekbos en het Kluisbos, bijvoorbeeld."

Het provinciebestuur beslist vandaag welke specifieke maatregelen zullen gelden voor de aanhoudende droogte.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen