Plezier en les worden gecombineerd in de "zomerschool" in Lanaken

In Lanaken komt er in juli en augustus een zomerschool. Heel wat scholen komen in de problemen door alle maatregelen die ze moeten nemen in deze coronacrisis. Leerlingen hebben leerstof gemist. En de gemeente Lanaken wil de scholen daarom steunen. De speelpleinwerking doet mee.

Er zijn heel wat moeilijkheden voor scholen. Misschien wel wat minder nu de afstandsregel niet meer geldt voor het lager onderwijs. Maar toch: problemen rond te weinig personeel, te weinig plaats en ook financiële moeilijkheden. De gemeente Lanaken wil daarom het basisonderwijs extra ondersteuning bieden.

Zo geeft de gemeente 10.000 euro extra steun aan de lagere scholen om onvoorziene uitgaven te dekken.  Burgemeester Keulen (Open VLD): "De scholen hebben allerlei materiaal moeten aanschaffen, plexiglas en ontsmettingsmiddelen bijvoorbeeld, en stickers en tape om looprichtingen aan te geven." De gemeente stelt ook infrastructuur en personeel ter beschikking om kinderen op te vangen. 

Zomerschool

De gemeente Lanaken trekt ook 12.000 euro uit voor een zomerschool. Burgemeester Marino Keulen: "In de maanden juli en augustus gaan we samen met de scholen en de speelpleinwerking spel en plezier combineren met lessen, vooral dan de basisvakken. De kinderen hebben heel wat leerstof gemist, voor sommigen is dat overbrugbaar maar voor anderen is dat lastiger.  En daarom willen we samen met de scholen bijlessen organiseren, in het kader van speelpleinwerking."

Meest gelezen