Belgische Monarchie

An start als ergotherapeute en krijgt steun van koning Filip: "Gezellige man om mee te praten" 

An Cleuren uit Kampenhout vestigde zich middenin de coronacrisis als zelfstandige ergotherapeute. Ze hield daarover deze week een videogesprek met Koning Filip, die haar gelukwenste en moed insprak.

An Cleuren uit Kampenhout heeft zich onlangs gevestigd als zelfstandig ergotherapeute. Ze werkte voordien in het MS centrum in Melsbroek.  "Na een goed gesprek met mijn echtgenoot en contacten met de middenstandsorganisatie UNIZO heb ik besloten om van mijn bijberoep mijn hoofdberoep te maken. De coronacrisis ging op dat moment haar tweede week in", vertelt An. 

Gierende zenuwen

"Een paar dagen voor het videogesprek kreeg ik een telefoontje van het Paleis, om te informeren hoe ik de overstap had verteerd. Een paar dagen later belden ze mij om de afspraak te maken voor het videogesprek", vertelt An. Het was allemaal erg spannend. "Ik was superzenuwachtig en wist met mezelf geen blijf. Maar eens het gesprek op gang kwam viel alle stress van me af." 

Tien minuutjes

"Het gesprek met de Koning verliep uiteindelijk erg vlot. Hij had veel belangstelling voor mijn werk en wilde ook weten waarom ik uitgerekend nu de stap naar zelfstandig ondernemer heb gezet", licht An toe. Het gesprek duurde net geen kwartier. "Zelf heb ik geen vraag gesteld; ik had genoeg te vertellen en durfde eigenlijk ook niet goed", lacht An.  "Ik vond het een gezellige man om mee te praten. Hij was erg spontaan en had oprechte interesse."

Aan het werk

En nu begint voor An het echte werk. "Mijn klanten beginnen opnieuw contact op te nemen, nu ik dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen opnieuw kan opstarten. Mijn agenda staat al goed vol en ik ben er helemaal klaar voor", stelt An.

Meest gelezen