foto: Sara Van den Eede

Mechelen plaatst waarschuwingsbord bij gevaarlijke helling op jaagpad na dodelijk ongeval

De helling op het jaagpad langs de Zennedijk in Heffen werd nog steiler door werken die vorig jaar werden uitgevoerd. Buurtbewoner Sara Van den Eede ziet er wekelijks ongelukken gebeuren. “Helaas is er vorige maand zelfs iemand aan overleden”, vertelt ze.

De stad Mechelen heeft aan het jaagpad langs de Zennedijk in Heffen een waarschuwingsbord geplaatst omdat er de laatste tijd veel ongelukken gebeurden. "Elke week valt er wel iemand", zegt buurtbewoner Sara Van den Eede. “Ondertussen hebben we al vijf keer de hulpdiensten moeten bellen. Helaas is er zelfs afgelopen maand iemand aan overleden.”

Steile dijk

“Vorig jaar is de dijk in Heffen vernieuwd. Daardoor is de helling nog een beetje steiler geworden”, vertelt Van den Eede. “Heel veel fietsers mispakken zich eraan.”

Links en rechts van het pad staan ook paaltjes. “Als je je evenwicht verliest, kan je met je hoofd tegen zo’n paaltje vallen”, legt Van den Eede uit. “Of in de netels", voegt ze er nog aan toe.

Stad Mechelen grijpt in

Van den Eede knutselde met haar kinderen een bord om fietsers te waarschuwen voor de helling. Dat werd opgepikt door het stadsbestuur van Mechelen. “Ondertussen staat er een officieel bord”, zegt Van den Eede.

De stad heeft ook aan de provincie gevraagd om de helling uit het fietsroutenetwerk te halen. Er wordt ook met de Vlaamse Waterweg, de beheerder van het jaagpad, bekeken hoe de helling veiliger kan gemaakt worden.

Meest gelezen