Leen De Smedt

Miss België technisch werkloos door corona: "Hopelijk wordt mijn titel verlengd"

Miss België Celine Van Ouytsel hoopt dat haar titel verlengd wordt om de verloren coronamaanden goed te maken. Van Ouytsel kwam vandaag voor het eerst uit quarantaine om in Aalst haar gewonnen Miss-auto op te halen. Ook die is er pas met maanden vertraging door corona. 

Celine Van Ouytsel werd begin dit jaar Miss België 2020. Ze won niet alleen de titel maar ook een gepersonaliseerde Volvo. Garage D'Hondt uit Aalst zou die al in maart leveren, maar daar stak corona een stokje voor. Pas vandaag kwam Van Ouytsel voor het eerst uit quarantaine om haar roze wagen met diamanten in ontvangst te nemen. Ze pleitte er voor het eerst ook voor een verlenging van de titel om de verloren coronamaanden goed te maken. De organisatie bekijkt het voorstel nu met alle partners. 

Deze Miss België heeft enorm veel gemist.

Darline Devos, organisator Miss België

De coronacrisis brak in ons land in maart los, toen ging de lockdown in. "Maart is net één van de drukste maanden voor een miss", vertelt Darline Devos. Zij is al jaren de organistor van Miss België. "Celine heeft heel wat leuke opdrachten gemist onder meer een reis naar Los Angeles, daar zou ze een gastrol spelen in de soap "Mooi en meedogenloos". Ook de reis naar Marokko kon niet doorgaan. Het is ook onzeker of ze naar Cambodja zal kunnen in juli." 

Miss België in haar kot

Van Ouytsel heeft de voorbije weken geen enkel publiek optreden gedaan. "Ik ben in mijn kot gebleven zoals iedereen. Ik heb wel via sociale media boodschappen verspreid, vooral om mensen op te roepen om de coronaregels te blijven volgen. Ik vind het ook mijn taak als miss om mensen daarop te wijzen én een positieve boodschap te verspreiden." 

Roze auto op Aalst Carnaval

"Ik ben nog nooit in Aalst geweest", geeft Van Ouytsel toe. "Maar ik beloof daar verandering in te brengen. Nu ik deze unieke auto heb, kom ik volgende editie van Aalst Carnaval zeker eens langsrijden", lacht ze. 

Wat met Miss België 2021?

Of Van Ouytsels titel verlengd wordt, is nog niet duidelijk. "We bekijken dat echt maar de voorbereiding voor de volgende verkiezing gaat wel gewoon door. Het is de bedoeling dat er in september opnieuw provinciale voorrondes zijn en hopelijk kan de finale dan doorgaan in januari", benadrukt Devos. "We zullen natuurlijk alle regels goed volgen dus we beseffen dat de timing kan veranderen."

Meest gelezen