Foto Kurt bvba

We kopen en verkopen weer meer vastgoed aan de Belgische kust: "Prijzen blijven wel stijgen" 

Vorig jaar is er opnieuw meer vastgoed gekocht en verkocht aan de Belgische kust. Dat blijkt uit de kustbarometer van de federatie van notarissen. Het aantal transacties steeg met bijna 7 procent in vergelijking met 2018.

"De aan- en verkoop van vastgoed aan de kust doet het goed", zegt notaris Bart Van Opstal uit Oostende. "Er zijn natuurlijk altijd uitschieters, zoals Heist, Koksijde en Blankenberge. De gemeenten die het wat minder goed doen, zijn Bredene en De Haan. Maar als je de globale gemiddelden neemt, dan gaat het aantal transacties aan de kust er eigenlijk met 7 procent op vooruit. Dat is echt wel veel."

Vastgoed aan zee wordt duurder

Vastgoed aan de kust werd ook zo'n 5,5 procent duurder. Een kustappartement kost nu gemiddeld 275.500 euro. Voor een appartement op de dijk is dat 341.000 euro.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen