Schepen Rosseel

Schepen uit Ingelmunster wandelt elke ochtend 25 kilometer: "Dat doet zo'n deugd"

Elke ochtend maakt schepen van Openbare Werken Jan Rosseel (N-VA) uit Ingelmunster een wandeling van 25 kilometer. "Het doet deugd om mijn hoofd leeg te maken voor ik de dag start", zegt hij.

De fotograaf van de mooie foto van het sas in Ooigem is schepen van Openbare Werken Jan Rosseel (N-VA) uit Ingelmunster. "Elke ochtend word ik automatisch om 4.00 uur wakker", vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik trek dan mijn wandelkleren aan en ga op pad."

Die ochtendwandeling blijkt ook nodig om de dag aan te kunnen. "Ingelmunster is op dit moment een bouwwerf en heel wat mensen zijn allesbehalve lief voor mij", zegt de schepen. "De zon zien opkomen en de stilte elke ochtend helpen mij om mijn geest leeg te maken en met frisse moed aan de dag te beginnen."

Meest gelezen