SGI Lennik

Leerling test positief voor corona: Sint-Godelieve-Instituut Lennik plaatst 14 klasgenoten in quarantaine 

In het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik is een klas van 14 leerlingen in quarantaine geplaatst nadat één van hen positief testte op het coronavirus. De school blijft wel open. 

"Vorige week vrijdag hebben de ouders van een leerling uit het zesde middelbaar ons laten weten dat hun kind positief getest had op corona.  Wij hebben daarop in samenspraak met het CLB meteen de nodige maatregelen genomen," zegt directrice Lieve De Smet. "De leerling en zijn 13 klasgenoten verblijven nu in quarantaine thuis. Die afzondering zal twee weken duren."

Draaiboek gevolgd

Tot een algemene sluiting van de school komt het na dit voorval niet. Dat is volgens de koepel van het katholiek onderwijs een goede beslissing. “Deze beslissing is in lijn met het draaiboek”, zegt Marijke Van Bogaert van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. “In dat draaiboek voor de scholen staat beschreven hoe ze zo’n situatie het beste aanpakken. De eerste stap in de procedure is om de CLB-arts te raadplegen. De arts zal dan ook verder oordelen over wat er precies moet gebeuren.” Minder tevreden is burgemeester Irina de Knop (Open VLD) van Lennik. Zij werd naar eigen zeggen niet geïnformeerd over het voorval. 

Meest gelezen