Imgorthand

Eerste natuurschool in Zottegem start: “Enkel bij barslecht weer gebruiken we de lokalen”

Als eerste in de stad begint basisschool Klavertjevier in september met een natuurschool voor kleuters. De kinderen zullen altijd buiten les krijgen, zowel in de winter als in de zomer. “Alleen bij barslecht weer zitten we binnen in een leslokaal”, zegt directeur Kris Meuleman. Het is de eerste openluchtschool in Zottegem en omstreken. 

Terwijl alle scholen er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staat er in Zottegem een school in de steigers die meteen helemaal coronaproof zal zijn. 

In open lucht

Vanaf 1 september opent een natuurschool voor kleuters in Zottegem. “Het is echt wel buitenonderwijs, alles in de open lucht”, legt directeur Kris Meuleman uit. “Het openlucht leslokaal ligt in het bos van Oombergen, vlak naast de kerk. De leslokalen blijven wel een functie hebben, bij barslecht weer gebruiken we die, anders niet.”

Ook in het bos komt een leslokaal. “Hier zal een houten tipi komen te staan, daar geven we dan wiskunde- en taalinitiatie en andere activiteiten waar de kleuters al spelend leren.” 

Radio 2

Meest gelezen