BELGA/VAN ASSCHE

Chiro en Scouts Hoeilaart richten Akabe-groep op: "Ook kinderen met een beperking zijn welkom in onze jeugdbeweging" 

De Scouts en Chiro van Hoeilaart slaan de handen in elkaar en gaan samen een Akabe (Anders zijn KAn BEst)- groep oprichten. Dat is een jeugdbeweging voor kinderen met een beperking. "Alle kinderen moeten de kans krijgen om naar een jeugdbeweging te kunnen gaan."

Het initiatief van de Akabe-tak komt er op vraag van enkele ouders van kinderen met een beperking. "We vonden het een leuk idee", vertelt Marinne Leroy van Chiro Hoeilaart. "We vinden het zelf ook een superleuk initiatief, omdat alle kinderen de kans moeten krijgen om naar een jeugdbeweging te gaan en samen te spelen." 

We willen de kinderen met een beperking zo veel mogelijk betrekken binnen onze bestaande groepen 

Marinne Leroy, Chiro Hoeilaart

Het is de bedoeling dat alle kinderen samen spelen. "We willen eerst zeker proberen aan inclusie te doen, dus zo veel mogelijk kinderen betrekken binnen de groepen die we zelf hebben. Maar als er heel veel vraag naar is, staan we ook open om een aparte groep op te richten waarin we alles aan hun noden aanpassen." 

Meest gelezen