Hoe beroemd ook, deze 'sterren' zijn en blijven broer en zus…

"Zonder je broer of zus zou je een ander persoon zijn." Tot die conclusie kwam professor Jonathan Caspi, verbonden aan de Montclair State University, in de Amerikaanse staat New Jersey, enkele jaren geleden nadat hij de relatie tussen broers en zussen uitgebreid onderzocht had. En hij voegde nog toe: "Broers en zussen vormen je identiteit, je vaardigheden en uiteindelijk zelfs je levenskeuzes." Vandaag vieren Europeanen hun 'Brothers and Sisters Day' - de Amerikanen deden dat al op 10 april - en daarom gingen we op zoek naar een aantal beroemde broers en zussen die hun levenskeuze wellicht door elkaar beïnvloed zagen in de zoektocht naar een gelijkaardige job.

In Europa werd deze dag om de relatie tussen broers en zussen in het zonlicht te plaatsen in 2014 in het leven geroepen, dit vooral nadat het initiatief in de VS duidelijk op een positieve respons kon rekenen. Daar werd 'Siblings Day' al in 1997 gelanceerd door Claudia Evart, die haar broer en zus op jonge leeftijd verloren had.

We selecteerden om deze dag te vieren alvast 20 beroemdheden die als broer en zus door het leven gaan en van wie u het misschien zelfs niet eens wist dat ze broer en zus van elkaar zijn.

Maar de familiale band tussen deze 20 beroemdheden kan alvast niet duidelijker zijn:

1. Jason ("Ozark", "Horrible bosses") en Justine ("Family ties") Bateman

2. (fotomodellen) Presley en Kaia Gerber

3. (singer-songwriters) Finneas ("Glee") en Billie Eilish O’Connell

4. Alfie ("Game of thrones") en (zangeres) Lily Allen

5. Oliver ("Dawson’s Creek", "Nashville") en Kate ("Bride wars") Hudson

6. John ("2012") en Joan ("Working girl") Cusack

7. (dansers) Derek ("Nashville") en Julianne ("Footloose") Hough

8. Jake ("Brokeback Mountain") en Maggie ("White House down") Gyllenhaal

9. Eric ("Star 80") en Julia ("Pretty woman") Roberts

10. Evan ("The hunger games") and Tracee Ellis ("Black-ish") Ross

2019 Invision

Meest gelezen