BELGA

Imeldaziekenhuis Bonheiden coronavrij verklaard: "Opgelucht en perfect voorbereid op tweede piek"

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is coronavrij verklaard. "In het begin van de crisis was onze regio zwaar getroffen en hadden we meer dan 100 coronapatiënten", zegt directeur Bart Pardon op Radio 2 Antwerpen. Het ziekenhuis blijft waakzaam en is voorbereid op een eventuele tweede golf.

Enkele maanden geleden was het erg druk in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. In de regio waren veel mensen besmet teruggekomen van skivakantie. Op het hoogtepunt, eind maart, lagen er zo'n 100 coronapatiënten in het Imeldaziekenhuis. "We stonden meteen in het oog van de storm", zegt directeur Bart Pardon in "Start Je Dag". "De eerste patiënten ontvingen we 11 maart. Gedurende twee à drie weken was er een enorme toeloop en een grote belasting op het ziekenhuis, maar dat is voorlopig voorbij. We zijn daar blij mee." Volgens Pardon is de opluchting bij het personeel groot. "Het waren zware weken waarin alle afdelingen meer dan ooit solidair waren en een tandje bijstaken."

Voorbereid op tweede golf

Het Imeldaziekenhuis verwacht de komende dagen een toestroom van gewone patiënten. "Veel ingrepen zijn de afgelopen twee maanden uitgesteld", zegt Pardon. Het ziekenhuis is ook voorbereid op een eventuele tweede piek. "We houden nog steeds bedden vrij voor coronapatiënten" zegt Pardon. "We staan klaar om een nieuwe vloedgolf op te vangen. We zullen dat nog beter kunnen omdat we veel geleerd hebben uit de voorbije maanden."

In het ziekenhuis AZ Klina in Brasschaat zijn intussen ook twee van de drie corona-afdelingen gesloten. De regio in het noorden van Antwerpen kende een late piek van het coronavirus.

Meest gelezen