Facebook Paviljoen Schaarbeek

Kleuters Paviljoen Schaarbeek pas vrijdag 5 juni naar school

Op papier mogen alle kleuters vanaf vandaag terug naar hun klasje. Maar in de realiteit is dat een stuk ingewikkelder. Omdat de maatregelen van afstand houden nog tot vrijdag tellen, is er in Paviljoen Schaarbeek voorlopig geen plaats voor de kleintjes. 

Grote opluchting bij veel ouders en kinderen dat de kleuterscholen weer open gaan. In de praktijk is dat niet overal mogelijk. In Paviljoen Schaarbeek worden de kleuterklasjes voorlopig nog ingenomen door de andere leerjaren. Directeur Sven Moens: "Op dit moment kunnen de kleuters nog niet terugkeren omdat we hun lokalen gebruiken voor andere kinderen van de lagere school. Pas vanaf 5 juni hoeven we geen vier vierkantie meter te voorzien voor elk kind, en is er weer plaats voor de kleinsten."

Voor Schaarbeekse kleuters is Nederlands vaak een schooltaal, het is belangrijk dat ze die onderhouden

Hoewel het intussen al juni is, is het erg belangrijk dat de kinderen nog even naar school terugkeren. Zeker in Brussel, vervolgt Sven. "Als we de optelsom maken, dan zijn ze nu al bijna drie maanden niet meer naar school geweest. Mochten de kleuters ook in juni niet terugkeren, dan is het grote vakantie en zijn ze er weer twee maanden niet. Dat is in totaal een half jaar en erg lang. Zeker voor kinderen hier in Schaarbeek die vaak thuis een andere taal spreken dan het Nederlands. Het Nederlands is de schooltaal en de taal waarmee ze verder moeten. Het is erg belangrijk dat ze die onderhouden."