Richard Brocken/HH

Kunstacademie in Wetteren blijft online lesgeven, terwijl fysieke les opnieuw mag

Kunstacademies mogen opnieuw de deuren openen en toch zal de academie van Wetteren dat niet doen. Ze blijven online lesgeven, omdat de maatregels die gelden bij fysieke lessen er volgens hen voor zorgen dat ze minder leerlingen kunnen onderwijzen.

De kunstacademie in Wetteren gaat de deuren niet meer openen dit schooljaar en blijft vasthouden aan online afstandsonderwijs. Op die manier kan zo'n 80% van de leerlingen bereikt worden. Als ze opnieuw fysiek les zouden geven, mag dat alleen één-op-één en voor een beperkte groep. Dat is discriminerend volgens de academie.

"De regel gaat loodrecht in tegen het recht op gelijkwaardig onderwijs", vindt directeur Lieven De Geest. "Wij voelen ons niet bevoegd om te bepalen voor welke leerlingen de les cruciaal is en voor welke niet. Dat is niet eerlijk tegenover de rest van de groep. Iedereen heeft recht op evenveel tijd en inzet van de leerkracht."

Tijdrovende organisatie

"Bovendien", zegt De Geest, "zou het heel veel tijd en moeite kosten om een nieuw schema op te stellen en alles te herorganiseren terwijl het schooljaar nog maar 3 weken duurt. Voor de leerkracht is het eenvoudig om naar de academie te komen en één-op-één les te geven. Maar alle leerlingen inplannen, is heel moeilijk. Daarmee belasten wij ook de ouders, want niet elke leerling kan zelfstandig naar hier komen."

"Wij zijn ervan overtuigd dat het beter is om het schooljaar af te sluiten op de manier waarop we de voorbije weken te werk gingen", concludeert de directeur. De academie van Wetteren behoudt ook online lessen bij haar afdelingen in Massemen, Sint-Lievens-Houtem en Berlare.

kasto80

Meest gelezen