Oplossing in zicht voor kruispunt Noorderring Ieper

Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) trekt 900.000 euro uit voor een studie om het verkeer op de Noorderring in Ieper uit de knoop te halen. Burgemeester Emmily Talpe (Open VLD) gaat ervan uit dat een tunnel de oplossing is.  

Vlak bij het kruispunt van de Noorderring en de Pilkemseweg bevinden zich bedrijven, het nieuwe stadhuis, het politiecommissariaat en het Jan Ypermanziekenhuis. Dat verooraakt flink wat verkeersdruk en geregeld files. Na een oproep van Ieperse bedrijven, het ziekenhuis en het stadsbestuur komt er een studie om een oplossing te vinden. "Concreet gaat over een ondertunneling, waardoor het verkeer er vlotter zal kunnen doorstromen", zegt burgemeester Emmily Talpe. "Zo zal het bedrijventerrein gemakkelijker te bereiken zijn."

De burgemeester is blij dat er schot in de zaak komt. "Het project was pas later voorzien, maar we konden de minister overtuigen van het belang van dit project voor onze regio en haar economische ontwikkeling. Ik verwacht dat de werken zeker in deze bestuursperiode beginnen."

Meest gelezen