Videospeler inladen...

Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 doden, snelweg dicht in Sint-Niklaas

De E17 tussen Gent en Antwerpen is volledig afgesloten in Sint-Niklaas na een zwaar ongeval. Daarbij zijn 2 doden gevallen, bevestigt de federale politie. De snelweg is er nog steeds afgesloten. Elders op die snelweg zijn nog eens twee andere ongevallen gebeurd. Op de E40 in Wetteren was er eveneens grote verkeershinder na een ongeluk op de snelweg richting Brussel.

In de vooravond zijn er verschillende zware ongevallen gebeurd op de autosnelwegen in Vlaanderen. In Sint-Niklaas is de E17 in de richting van Antwerpen volledig versperd na een ongeval. In de andere rijrichting is er een kijkfile.

Eerst botsten op de E17 richting Antwerpen twee vrachtwagens en een auto in Kruibeke. Daarna was er ook een ongeval in Haasdonk met drie vrachtwagens. Een vrachtwagens was geladen met elektrische auto's. Het ging om een kop-staart-aanrijding in de staart van de file van het ongeval in Kruibeke.

In Haasdonk is een van de vrachtwagens in brand gevlogen en dat vuur is overgeslagen op de berm. De brandweer heeft de grootste moeite om de vuurzee te bedwingen. Het blussen van elektrische voertuigen is een delicate zaak door de aanwezigheid van zware batterijen.

In de staart van die file is een derde ongeval gebeurd ter hoogte van Sint-Niklaas. De brandweer van Sint-Niklaas meldt dat er twee dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" over de reeks ongevallen op de E17  (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Oorzaak is eerder ongeval op Antwerpse ring

"De oorzaak van de drie ongevallen op de E17 richting Antwerpen is een eerder ongeval op de Antwerpse ring richting Nederland. Daardoor is een lange file ontstaan op de E17 vanuit Gent. Bij het vermoedelijk dodelijke ongeval in Haasdonk is een autotransport betrokken", meldt verkeersanker Hajo Beeckman. 

"Er is nog heel veel werk. Het parket moest de omstandigheden van het ongeval onderzoeken omdat er twee doden zijn gevallen. Dat is intussen gebeurd. Nu moeten de vrachtwagens nog getakeld worden. Richting Antwerpen blijft de E17 wellicht afgesloten tot middernacht. In de richting van Gent is de snelweg wel open." 

Vanwaar al die ongevallen? Bekijk hier meer uitleg van onze verkeersexpert Hajo Beeckman in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Omstreeks 17 uur meldde het Vlaams Verkeerscentrum een zwaar ongeval in Wetteren op de E40 richting Brussel. Twee rijstroken zijn er versperd.

Vanmorgen was er ook al zware hinder op dezelfde snelweg. Toen was op de E17 in de richting van Gent een vrachtwagen met koeien gekanteld in Gentbugge.

Ongeval met vrachtwagen in Kruibeke.

Meest gelezen