Roger Kesteloot stopt vroeger dan gepland als topman van De Lijn

Roger Kesteloot stopt eind dit jaar als topman van De Lijn, zo bevestigt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. Dat is vroeger dan gepland. Het mandaat van Kesteloot liep normaal tot 30 april 2022, maar eind dit jaar geeft de huidige topman de fakkel door aan een opvolger of opvolgster.

De directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot zet eind dit jaar een stap opzij. "Tegen dan zullen de resultaten van de benchmark van De Lijn bekend zijn en zal de reorganisatie die in 2018 startte, volledig gestabiliseerd zijn", klinkt het.

Het mandaat van Kesteloot liep nog tot 30 april 2022. De eerste vier maanden van 2021 zal Kesteloot de nieuwe directeur-generaal bijstaan, waarna hij op 1 mei 2021 De Lijn zal verlaten.

Roger Kesteloot is sinds 1998 aan de slag bij de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. In 2009 werd hij waarnemend  directeur-generaal na het vertrek van de toenmalige topvrouw Ingrid Lieten. Een jaar later benoemde de Vlaamse regering Kesteloot officieel als directeur-generaal.

Meest gelezen