Videospeler inladen...

160 banen op de helling bij reiskofferproducent Samsonite

Bij reiskofferproducent Samsonite in Oudenaarde wil de directie 160 banen schrappen. Dat is bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. 

Samsonite had het al een tijdje moeilijker en daar kwam de coronacrisis nu nog eens bovenop. De omzet is zo goed als ingestort. "Op een zomerdag gaat men hier een bepaald volume verschepen. Nu doet men datzelfde volume op een maand", schetst Ronny Loubris van de socialistische vakbond.

De productie ligt al sinds 19 maart stil. Er werken in totaal zo'n 770 mensen. 94 vaste betrekkingen zullen verdwijnen: 56 bedienden en 38 arbeiders. Het is nog niet duidelijk of het daarbij allemaal om naakte ontslagen gaat. Daar bovenop worden 66 tijdelijke contacten niet verlengd. Ook in de vestiging in Hongarije verdwijnen 200 jobs.

Bij Samsonite in Oudenaarde worden al sinds de jaren 60 reiskoffers gemaakt. Het is nog onduidelijk hoe het op langere termijn verder moet met het bedrijf. Verwacht wordt dat de luchtvaartsector pas ten vroegste vanaf 2023 weer op het niveau van voor de coronacrisis zal zitten.

Herbekijk hieronder de journaalreportage over de toestand bij Samsonite:

Videospeler inladen...

Meest gelezen