Radio 2

Bijeenkomst Chiromeisjes Kortessem stilgelegd: "Toch hadden we toestemming van de burgemeester"

In Kortessem is de politie tussengekomen op een bijeenkomst van leidsters van Chiro Okapi. Er waren 11 chiroleidsters aanwezig om het jeugdkamp voor te bereiden. Na overleg konden ze de voorbereidingen toch afwerken. De meisjes hadden eerder toestemming van de burgemeester gekregen omdat alle veiligheidsmaatregelen werden nageleefd. 

Vorige week werd bekendgemaakt dat jeugdkampen deze zomer mogen doorgaan. Om dat voor te bereiden, kwamen een tiental chiroleidsters van meisjeschiro Okapi Kortessem enkele dagen geleden samen. Maar dat was van korte duur, want de politie van de zone Borgloon heeft de bijeenkomst stilgelegd. De meisjes zeiden reeds vanaf 21 mei toestemming te hebben van burgemeester Tom Thijsen (CD&V, zie foto bovenaan). Hij bevestigt dat. Vanavond zal Hugo Philtjens (Open VLD) de zaak aankaarten op de digitale gemeenteraad omdat het in strijd is met de coronamaatregelen. 

Meest gelezen