Walter Grootaers peter van campagne tegen geweld op hulpverleners: “We moeten respect hebben voor wat die mensen doen”

Zanger en schepen in Lier, Walter Grootaers (Open VLD), is de peter van een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen geweld op hulpverleners. Die laatsten krijgen steeds vaker te maken met agressie terwijl ze hun werk uitvoeren. Voor de campagne worden 12.000 affiches verspreid over heel België.

Ambulanciers, brandweer- en politiemensen krijgen alsmaar vaker te maken met agressie. Daarom startten de Ambulanciersunie en Spoed112 met een nieuwe sensibiliseringscampagne. Zanger en schepen in Lier, Walter Grootaers (Open VLD), wordt peter van de campagne.

Affiches

Grootaers kent verschillende zorgverleners persoonlijk en volgens hem vertellen ze soms de wildste verhalen. “Iemand zei me dat ze gewoon zijn om om te gaan met situaties waar mensen in shock verkeren, zoals bijvoorbeeld een auto-ongeval. Wat ze dan weer niet gewoon zijn, is dat er soms mensen agressie uitoefenen terwijl ze alleen maar willen helpen. Je dan verdedigen is niet gemakkelijk”, zegt Grootaers. “Je moet respect hebben voor alles wat deze mensen doen.”

Voor de campagne werden 12.000 affiches gedrukt. Die werden getekend door Dirk Van der Auwera, striptekenaar en hoofdinspecteur bij de politie van Lier. De affiches worden over heel België verspreid.  

Meest gelezen