rechten: Jeroen Desmecht

Wegpolitie herbekijkt signalisatie wegenwerken E17 na 4 ongevallen in 3 dagen tijd

De federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen bekijkt of de signalisatie van de werken op de E17 in Gentbrugge beter kan. De afgelopen dagen gebeurden daar verschillende zware ongelukken. Vanochtend was er nog grote hinder door een gekantelde vrachtwagen die koeien vervoerde en een vrachtwagen die inreed op de file. 

Vanochtend was er opnieuw hinder op de E17 ter hoogte van de wegenwerken in Gentbrugge. In korte tijd gebeurden er daar twee ongevallen en dat was niet de eerste keer: ook woensdag waren er 2 zware ongevallen op dezelfde plaats. De federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen bekijkt of er iets moet veranderen aan de signalisatie van de wegenwerken.

Signalisatie herbekijken

Rond kwart voor 3 deze ochtend reed er een vrachtwagen in op de werfzone op de E17. De truck die was volgeladen met koeien kantelde. 13 dieren overleefden het ongeval niet. Een paar uur later reed een andere vrachtwagen in op de file. “Alle verkeersongevallen worden opnieuw geëvalueerd”, vertelt Geert Allemeersch van de wegenpolitie. “We gaan de signalisatie opnieuw bekijken om zoveel mogelijk verkeersongevallen te voorkomen. We gaan ook kijken of we misschien nog andere middelen kunnen inzetten die de verkeersveiligheid ten goede komen.”

Vertrouw geen gps

Het tweede ongeval van vandaag werd vermoedelijk veroorzaakt door een chauffeur die afgeleid was door zijn GPS of een ander systeem. Omdat zijn GPS zei dat de file nog ver weg was, vertraagde de man te laat. “Vertrouw niet op je technische apparaten”, waarschuwt Allemeersch. “Er zijn tegenwoordig gps’en die een file kunnen aanduiden, maar als je je alleen daarop baseert kan je bedrogen uitkomen. Blijf aandachtig. Soms staat er dat de file pas over 5 km begint, maar blijkt ze toch dichterbij te zijn dan je denkt.”

Meest gelezen