Wielrenners gezocht om bewoners woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel rond te rijden in gerestaureerde riksja

In het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel hebben ze een oude riksja teruggevonden. Dat is een fiets waar je mensen mee kan transporteren. Zodra de quarantaine voorbij is, willen ze ritjes maken met hun bewoners. “Omdat we lang niet buiten konden komen, willen we van dat eerste fietstochtje een feestelijk moment maken. Daarom zoeken we wielrenners die onze bewoners willen rondrijden”, zegt Peter Van Ransbeeck, afdelingshoofd bewegingszorg van Sint-Elisabeth.

Zoals alle woonzorgcentra in ons land, zitten ook de bewoners van Sint-Elisabeth afgesloten van de buitenwereld. Om hun bewoners creatief bezig te houden, heeft het bestuur besloten om een oude riksja te laten opknappen. Dat is een fiets met een bak vooraan, waarin mensen kunnen vervoerd worden.

“Tijdens een opruimactie, vonden we de riksja in de kelder”, zegt Peter Van Ransbeeck, afdelingshoofd bewonerszorg van Sint-Elisabeth. “We hebben de leerlingen van de technische school (GTI Duffel) gevraagd om hem op te knappen. Nu dat gebeurd is, mogen onze bewoners hem versieren.”

Het was niet makkelijk om zo'n limerick uit mijn mouw te schudden. Ik heb daar toch zeker twee nachten van wakker gelegen.
Marcel De Greef, bewoner woonzorgcentrum Sint-Elisabeth Duffel

Ook bewoner Marcel De Greef mocht zijn creativiteit botvieren. Hij schreef een limerick die op de fiets werd geplaatst.

"Deze fraaie riksja uit Duffel-oost
vervoerde mensen naar menig oord
in slechte tijden verborg hij zich in de kelder
tussen de conserven, de uien de prei en de selder
nu wacht hem een opknapbeurt
en wordt hij de mooiste van zijn soort"

“Dat was niet gemakkelijk om uit mijn mouw te schudden”, lacht Marcel. “Ik heb er toch zeker twee nachten van wakker gelegen.”

Wielrenners gezocht

Zodra de quarantaine voorbij is, wil Sint-Elisabeth de riksja gebruiken om de bewoners rond te rijden. “Het moment dat we terug naar buiten mogen komen, willen we dat groots vieren. We zoeken dan ook enkele (oud-)wielrenners die onze bewoners mee willen nemen met de riksja voor een kort tochtje door Duffel.” Renners die zich geroepen voelen, mogen altijd contact opnemen via antwerpen@radio2.be

Meest gelezen