Walter Van den Branden

Oostendse ziekenhuizen krijgen "coronajuweel" als eerbetoon: "Juweel wordt verloot onder personeel"

De stad Oostende heeft aan het personeel van het AZ Damiaan en het AZ Sint-Jan, campus Henri Serruys, een coronajuweel overhandigd. Nu de druk op de ziekenhuizen afgenomen is, wil het stadsbestuur een symbolische hulde brengen aan alle zorgverleners die zich de voorbije maanden hebben ingezet voor de coronapatiënten.

Het personeel in onze ziekenhuizen heeft al vele cadeautjes gekregen om hen te bedanken, zoals groenten, fruit en ander lekkers. Maar in de ziekenhuizen in Oostende hebben ze nu iets speciaal gekregen: een juweel!

Het "coronajuweel" werd ontworpen en gemaakt door Oostendenaar Walter Van den Branden, die hiermee een artistiek eerbetoon brengt aan alle helden van de zorgsector. "Het is een zilveren bol waar uitstulpingen op staan. Het is eigenlijk een symbolische voorstelling van het virus."

Het coronajuweel zal een tijdje te zien zijn in de ziekenhuizen van Oostende. Daarna wordt het verloot onder het personeel. 

Meest gelezen