Prins Joachim komt met excuses na corona­besmetting: "Ik heb niet alle quarantaine­maatregelen gerespecteerd"

Prins Joachim van België (28), zoon van aartshertog Lorenz en prinses Astrid, heeft in een korte persmededeling via het Spaanse persbureau EFE zijn excuses geuit, omdat hij de coronamaatregelen heeft geschonden in Spanje. Gisteren is bekend geraakt dat de prins positief heeft getest op het coronavirus. Intussen zijn prinses Astrid en aartshertog Lorenz ook getest op het coronavirus, maar zij zijn allebei niet besmet.

"Tijdens mijn reis naar Spanje heb ik niet alle coronamaatregelen gerespecteerd", zo laat Joachim weten in een mededeling die deels in het Spaans en deels in het Engels is opgesteld. "Ik betreur diep de daden die ik heb gesteld, en ik zal de gevolgen ervan aanvaarden. In die moeilijke momenten is het nooit mijn bedoeling geweest om iemand te beledigen, of een manifest gebrek aan respect te tonen. Daarvoor excuseer ik mij", aldus nog de prins.

Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te beledigen, of een gebrek aan respect te tonen.

Prins Joachim is op 24 mei naar Spanje gereisd, voor wat hij in de persmededeling omschrijft als "bedrijfsactiviteiten". Daarom mocht hij via Madrid het land ook binnen. Volgens de Spaanse krant El Confidencial zou Joachim een feestje hebben bijgewoond in een privéwoning in Cordoba. Over de omstandigheden van die bijeenkomst is weinig bekend. De Spaanse politie is wel een onderzoek gestart, zo staat er ook in de persmededeling.

Intussen zijn prinses Astrid en aartshertog Lorenz ook getest op het coronavirus. Ze zijn allebei niet besmet. Morgen heropent het prinselijke paar mee het Atomium, een van de vele monumenten die de voorbije weken hun deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen.

Meest gelezen