Archieffoto

Inschrijvingen virtuele Dodentocht gestart: organisatie daagt wandelaars uit om 100 kilometer te wandelen op hun eentje

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor een virtuele editie van de Dodentocht in Bornem. De bedoeling is om 100 kilometer te wandelen, op je eentje en waar je wil, gedurende vier weken in juli en augustus. Het inschrijvingsgeld gaat naar het goede doel. 

Ook de Dodentocht in Bornem, een wandelevenement van 100 kilometer, kan dit jaar niet doorgaan. Normaal zou de tocht plaatsvinden half augustus en hij werd dus net zoals alle andere evenementen in de zomer afgelast door het coronavirus.

Toch wil de organisatie wandelaars uitdagen: "We merkten dat heel wat mensen al aan het oefenen waren en dat ze het jammer vonden dat ze nu geen doel meer hadden", zegt Ilse Robyn. "Daarom organiseren we nu de 100 km Covid Challenge."

Wie zich inschrijft wordt uitgedaagd om 100 kilometer te wandelen tussen 13 juli en 9 augustus. Dat mag in één keer maar ook in verschillende keren. "We richten ons dus niet alleen op mensen die van plan waren om aan de Dodentocht mee te doen, maar ook op mensen die dat te zwaar of te ver vinden. Die kunnen dan toch ook eens proeven van de Dodentochtfamilie."

Inschrijven kost 10 euro en kan nog tot 12 juli via de website van de Dodentocht. Anders dan voor de echte Dodentocht is het aantal deelnemers onbeperkt. De opbrengst zal geschonken worden aan de universiteiten van Leuven en Gent die onderzoek doen naar een vaccin tegen het coronavirus en naar preventieve maatregelen.