Na 75 dagen laatste optreden van doedelzakspeler in Hasselt

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan dat van Marnik Lieben uit Stevoort in Hasselt. Hij heeft 75 dagen lang om 20 uur aan z'n voordeur een korte serenade gegeven op zijn doedelzak. Hiermee wou hij de mensen in de zorg bedanken voor hun werk tijdens deze coronacrisis. Maar vanavond zal het de laatste keer zijn.

"Het was moeilijk om elke dag een ander nummer te brengen", zegt Marnik Lieben. "Maar het is wel heel leuk om te zien dat veel mensen uit de straat naar buiten komen en dan op veilige afstand een praatje konden slaan."

We gaan er iets mooi van maken

Marnik Lieben

Vandaag is de laatste keer dat Marnik aan zijn voordeur gaat staan in de Alkenstraat. "Na 75 dagen wordt het moeilijk om te blijven volhouden en het te combineren met m'n werk, maar vanavond gaan we er iets mooi van maken. Ik heb gehoord van de buren dat ze het spijtig vinden, dus ik zal nog wel eens een concertje geven, maar niet meer elke dag."

Meest gelezen