Woonzorggroep GVO

Nieuwe bewoners toegelaten in 10 West-Vlaamse woonzorgcentra: “Ook besmette personen zijn welkom”

In de 10 West-Vlaamse rusthuizen van woonzorggroep GVO zullen ze vanaf maandag 8 juni weer nieuwe bewoners opnemen. Dat mag vanaf dan weer van de overheid. Ook wie besmet is met het coronavirus is welkom.

Elke nieuwe bewoner die in een van de rusthuizen van GVO wil intrekken, zal eerst getest worden op het coronavirus. Wie negatief test mag eerst 5 dagen zijn of haar kamer niet verlaten tot een tweede test. "Ook wie positief test is welkom", zegt Bernard Bruggeman van woonzorggroep GVO: “In elk woonzorgcentrum van onze groep richten wij een covid-oriëntatieteam op. Dat betekent dat wij in elk huis enkele plaatsen vrijhouden voor besmette personen."

De nieuwe bewoners die besmet zijn met het coronavirus krijgen dan extra aangepaste zorg. Woonzorggroep GVO heeft woonzorgcentra in onder meer Oostende en Meulebeke.

Meest gelezen