knokkestrand

Stranduitbaters Knokke-Heist gefrustreerd omdat ze geen strandzetels mogen verhuren: "Zijn ze ons vergeten?" 

De stranduitbaters van Knokke-Heist vinden het frustrerend dat ze geen strandzetels mogen verhuren. Steeds meer dagjestoeristen komen naar zee en liggen op het strand. De verhuurders van strandmateriaal kijken werkloos toe.

Afgelopen weekend waren er heel wat dagjestoeristen in Blankenberge en Knokke-Heist. Nochtans mag dat nog altijd niet van de veiligheidsraad.  Het is bijzonder moeilijk voor de politie om dat allemaal te controleren. Vaak laten ze het oogluikend toe, zolang die dagjestoeristen voldoende afstand houden van elkaar. 

De 23 stranduitbaters in Knokke-Heist zien het met lede ogen aan. Hilde Hancart: "Het loopt hier vol volk. We hebben al vaak gevraagd om onze strandbedden te mogen verhuren. De gemeente steunt ons, maar het komt van hogerhand. Ik denk dat ze ons vergeten zijn. Wij vallen onder de horecareglementering, maar dat klopt niet."

Tweedeverblijvers en inwoners mogen wel naar hun strandcabine, maar ze mogen bijvoorbeeld niet naar de strandbar. Hilde Hancart: "Uiteraard begrijpen we dat dat niet mag. Dat zou ook niet fair zijn ten opzichte van de horeca op de dijk. Maar we mogen ook geen zeilen plaatsen, onze toiletten zijn dicht en ook het speelpleintje mag niet open. Dat is frustrerend als je ziet hoeveel mensen er zitten en wij zitten hier gevangen op ons concessieplein."

Woensdag komt de Veiligheidsraad opnieuw samen. De stranduitbaters hopen dat ze dan groen licht krijgen om hun strandbedden opnieuw te verhuren. 

Meest gelezen