Radio 2

School van ontvoerde jongen in Genk was niet op de hoogte: "Gijzeling 42 dagen verborgen houden kan blijkbaar"

De directie van het Atlascollege was niet op de hoogte van de ontvoering van de 13-jarige jongen uit Genk. “Een gijzeling van een leerling 42 dagen verborgen houden klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het kan blijkbaar wel”, zegt Christel Schepers, algemeen directeur van de school. 

De Genkse jongen werd ontvoerd in de nacht van 20 op 21 april, maar de school vernam het nieuws pas gisteren via de pers. “Dat we niet op de hoogte waren, kadert wellicht binnen de strikte geheimhouding om de veiligheid van de jongen te garanderen”, vervolgt Schepers. “Al ging zijn virtuele afwezigheid uiteraard niet onopgemerkt voorbij. De jongen verscheen niet op de livesessies die we organiseerden in functie van het afstandsleren. We hebben op regelmatige basis contact opgenomen met de familie om de oorzaak van zijn afwezigheid te verifiëren. De redenen die genoemd werden waren echter plausibel.” 

We zijn erg aangedaan

Directrice Christel Schepers

De school verkeert in shock. “Leerkrachten en leerlingen zijn natuurlijk erg aangedaan. We bekijken nu op welke manier we voor de jongen en zijn klasgenootjes van betekenis kunnen zijn”. De jongen zit momenteel in het tweede middelbaar.  

Of de politie alsnog contact zal opnemen met de school weet Schepers niet. “Maar als we binnen enkele dagen nog niks hebben gehoord, zullen we de politie en de familie op eigen initiatief contacteren.”