werkenaandering.be

Werken aan fietsbrug over Brusselse Ring gestart: fietsers moeten niet meer omrijden tussen Leuven en Brussel

Vandaag beginnen de voorbereidende werken voor een nieuwe fietsbrug over de Brusselse Ring. Eind volgend jaar moet de brug klaar zijn. "Dan kunnen fietsers en voetgangers veilig oversteken en hoeven ze geen kilometers meer om te rijden tussen Leuven en Brussel", vertelt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. 

Over een brug over de Ring rond Brussel wordt al jaren gepraat. De plannen liepen om verschillende redenen telkens vertraging op, maar nu kunnen de werken eindelijk starten. Met de brug wil de overheid een veilige verbinding creeëren voor fietsers en voetgangers langs de HST-route tussen Leuven en Brussel. Die route wordt gebruikt door hogesnelheidstreinen voor een vlottere verbinding tussen de twee steden. De brug wordt een belangrijke verbinding op de F3-fietsroute ter hoogte van Zaventem en Machelen.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken om de brug aan te leggen zal er af en toe hinder zijn op de Ring. "Op de Ring zelf gaan we van begin augustus tot midden september een aantal rijstroken versmallen. Je zal daar dan tijdelijk maar 70 kilometer per uur mogen rijden. Ook op de lokale wegen zal er hier en daar wat hinder zijn", zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap, die de mobiliteitswerken voor de Vlaamse overheid coördineert.

De brugpijlers zelf zullen tijdens het weekend geïnstalleerd worden. "Daarvoor moeten we de Ring volledig afsluiten, daarom doen we dat 's nachts tijdens het weekend. Op één nacht kan dat volledig gebeuren. De hinder blijft daardoor dus vrij beperkt. Bovendien kan het verkeer ook altijd de R22 nemen, die op die plaats vlak naast de Ring rond Brussel loopt." Het project zal zo'n 20 miljoen euro kosten en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, de  provincie Vlaams-Brabant en de lokale gemeentebesturen.

werkenaandering.be

Meest gelezen