Fransman haalt anoniem politievoertuig in, wordt achtervolgd en verongelukt in Menen

In Menen (West-Vlaanderen) is een jongeman omgekomen bij een politieachtervolging. Hij had een anoniem politievoertuig met hoge snelheid ingehaald en belandde onder een oplegger. 

Gisteren, iets voor 21 uur, had de politie van de zone Grensleie net een snelheidscontrole met onderschepping afgerond. Een anoniem politievoertuig reed van Rekkem richting Menen, toen het plots met hoge snelheid door een Peugeot werd ingehaald. Voor de agenten reden genoeg om de blauwe zwaailichten op te zetten.

Nauwelijks enkele ogenblikken later ging het voertuig met Franse nummerplaat uit de bocht en knalde vol onder een oplegger die aan de rechterkant van de weg geparkeerd stond. Een MUG-team snelde nog ter plaatse maar voor de bestuurder kon geen hulp meer baten.

Omdat agenten van de politiezone Grensleie bij het voorval betrokken waren, voerden collega’s van de politiezone Vlas de vaststellingen uit. In opdracht van het parket van West-Vlaanderen is ook een wetsdokter en een verkeersdeskundige aangesteld. Zoals gebruikelijk zal een dubbel onderzoek naar zowel de rol van de politie als de rol van de automobilist gevoerd worden. Waarom de automobilist zo snel reed en van de politie probeerde weg te vluchten, is voorlopig onduidelijk. Het parket van West-Vlaanderen zal dinsdag meer uitleg verschaffen.

De Moeskroenstraat tussen Menen en Rekkem bleef tot na 1 uur voor alle verkeer afgesloten. Er moest een kraan aan te pas komen om de oplegger op te tillen en het voertuig er van onder te halen. Ook de laadklep van de aangereden oplegger moest gedemonteerd worden.

Meest gelezen