Horeca Brugge vreest heropening onder te strenge voorwaarden

De hotels, restaurants en cafés in Brugge zijn er niet over te spreken dat de hinderpremie van de Vlaamse overheid wegvalt. Vlaams minister van economie Hilde Crevits liet weten dat er voor de horeca geen geld meer vrijgemaakt wordt zodra cafés en restaurants weer open mogen.

Morgen staat die opening van de horeca op de agenda van de Veiligheidsraad en het ziet er naar uit dat de restaurants, hotels en cafés volgende week maandag opnieuw open mogen. Maar in Brugge zien ze dat niet zitten.

Volgens burgemeester Dirk De fauw is de horeca boos omdat de hinderpremie dan zou wegvallen. "Men zegt dat ze maandag niet willen openen, dat ze uit protest een dag later zullen openen. Als de maatregelen dezelfde zijn als in Nederland, of zelfs nog strenger, dan zijn dat zaken die moeilijk toe te passen zijn."

Ook Horeca Vlaanderen zegt dat de steunmaatregelen behouden moeten blijven voor horeca-uitbaters die door de strenge coronamaatregelen nog niet rendabel kunnen opstarten.