Radio 2

Izegemse kleuters krijgen les in kasteel 

Vanmorgen zijn de kleuterscholen weer opengegaan. Om dat veilig te kunnen doen, hebben een aantal directies besloten om uit te wijken naar andere locaties, die groter zijn of waar de kinderen buiten kunnen opgevangen worden. In Izegem zijn de leerlingen van kleuterschool Prizma Heilige Familie Bosmolens opgevangen in het park Wallemote-Wolvenhof, waar ze ook terecht kunnen in het kasteel.

De meeste West-Vlaamse kleuters zijn vanmorgen na 2 maanden terug naar school gegaan, ook in kleuterschool Prizma Heilige Familie Bosmolens in Izegem. De 160 kinderen liepen wel niet door de schoolpoort, maar door die van het park Wallemote-Wolvenhof. Ze zullen daar les krijgen in en rond het parkkasteel. "We zijn ondertussen al wat gewoon aan deze omgeving", zegt directeur Maxim Esprit. "De noodopvang  was hier ook de voorbije weken."

Natuurlijk gaat het nu om veel meer kinderen. Tijdens de opvang waren er zo'n 60, nu zijn het er 160. "Maar we hebben alles goed voorbereid", verzekert de directeur. "Er zijn looplijnen aangeduid, de kinderen kunnen hun handen wassen en ontsmetten en de ruimte is ingedeeld in 4 zones, voor de verschillende bubbels. We hebben de kinderen vanmorgen eerst in het kasteel zelf ontvangen. Maar we proberen zoveel mogelijk buiten les te geven. Er zijn een aantal grasvelden hier, dus dat valt goed mee."

Les tot aan de grote vakantie

De meeste kinderen én ouders waren enthousiast over de heropening.  "De kleuters zijn vooral blij om hun vriendjes en leerkrachten terug te zien", zegt directeur Esprit. "Maar ik denk dat de ouders ook blij zijn om hun kroost weer eventjes in veilige handen te kunnen achterlaten."

De school gaat deze week kijken hoe alles verder verloopt. Als er geen problemen zijn, dan lopen de lessen verder door tot aan de grote vakantie.

Meest gelezen